amigurumi, Birkás Tánti, granny square

A kutya, akinek be lehet kapni az orrát

Kutyás családban ez a minimum.

IMG_5285.JPG

Nem terveztem és nem is tervezem unokahúgot horgolt cuccokkal elárasztani, például biztos nem fogok neki ruhákat horgolni, mert nem az az alkat, és én se (kivéve persze, ha direkt határozott kérés érkezik tőle ilyesmire, bár úgy sejtem, a későbbi óvodás-iskolás időszakban, főként farsang idején inkább a varrógépem lesz erős kihasználtság alatt).

De eljött az a pont a masszív négykézlábazása idején, amikor a saját kutyájuk orrát – nyilván, hát pont jó magasságban volt – igyekezett gyakorta a szájába venni. Úgyhogy valójában a kutya védelmében készült a bömböléshez kötelező ronggyal kombinált horgolt eb, laza mancsokkal.

Horglogikailag a kutyánál is szintet léptem: az eredeti mintát kicsinyítenem kellett, mert ebből a barna cirmos fonalból nagyjából életnagyságú lett volna a jószág feje. 3D-ben így matekozni, főleg nekem, igenis nagy mutatvány, szóval erre is büszke voltam.

Azt meg ne is említsük, hogy három felnőtt jelezte, hogy ő is kér ilyet, majd még kitalálja, mire használja, de kell. Gondolom, monitortörlő állatkának beválna.

IMG_5284

 

Fonal: Alize Cotton Gold

Advertisements

11 thoughts on “A kutya, akinek be lehet kapni az orrát”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s