pulóver

Szakadt maci

Ebben a sportban bárkivel megesik, hogy csak azért vesz meg kétszer 35 deka fonalat, mert olyan jó az a két szín együtt.

szm1

 

Jellemzően ugyanezekkel a bárkikkel esik meg, hogy utána hónapokig nem tudnak kijönni a nézegetem-próbálkozom-visszabontom végtelen ciklusból. Ezzel a fonallal a próbálkozások során nagyjából minden megtörtént (beleértve, hogy kutya és macska szájába is került belőle), kivéve a pulóverré válást. Úgyhogy mikor az erdő közepén nemrég váratlanul megvilágosodtam, hogy mit és hogyan akarok belőle, szembesülnöm kellett azzal is, hogy a kívülről gombolyagoknak látszó pamutok valójában csak hosszabb-rövidebb fonaldarabkák megtévesztő konstellációi – igen, a korábbi próbálkozások elhamarkodott vagdalásokat is magukban foglaltak.

Még a pulóver negyedénél sem tartottam, amikor már mintegy 113 eldolgozandó szálvég mart könnyeket a szemembe, és nyilván a végére még durvább lett a helyzet, de legalább ennél a pontnál értettem meg hirtelen, hogy egy éve miért is kattantam rá pont erre a kombinációra: hát ez a Szakadt Maci szín!!!

tattyteddy2

Nem vagyok hardcore Tatty Teddy-rajongó, de gyermeki lelkem szóképzavaros tudatalattijának csücskébe a bumfordi és tökéletlen báj szimbólumaként égett be ez a medve hajdan, és lám. Máris pozícióba tudtam hozni a pulóvert is.

 

Fonal: Drops Cotton Light

 

Advertisement

8 thoughts on “Szakadt maci”

 1. Húha, ez torokszorító sztori… Még jó, hogy ki nem dobtad! Szerencsére a pulcsin már nem látszik ez a fonalhorror. 🙂

  Like

  1. Hát, ez a kidobás még akkor sem merül fel bennem, amikor arra a pár lila-rózsaszín vonalon mozgó fonalra nézek, amit nem hiszem, hogy valaha is használni fogok, magamnak semmiképp (fogalmam sincs, hogy kerültek hozzám :D)

   Like

   1. Kidobni még én sem tudtam fonalat, de óvónéni ismerősömnek fel szoktam ajánlani azt, aminél végképp elhagy az ihlet. Fonalbabának meg pompomnak szerencsére minden fonal jó! 😉

    Like

 2. Hát, ha Szakadt Maci, akkor stílusos is, hogy szakadt fonalból! Nagyon menő a pulcsi, volt mintád, vagy csak úgy horgoltad bele a világba?

  Like

  1. Bele a világba 🙂 Az erdőben ránéztem a nyakamban lévő, életem első kendőjének a szegélyére, amire akkoriban bazi büszke voltam, hogy kép alapján jöttem rá, hogy is “fordul be” kiemelkedőbe az az egy sor, és így jött – szóval tök sima hdc az egész pulóver, téglalapos alappal, az egysoros csíkoknak meg ugye a 3. loopba öltéssel lett magasságuk (és közben nagyon drukkoltam, hogy a két szín pont egyformán legyen elég úgy, ahogy kitaláltam :P)

   Like

 3. szakadt naci… 😀 of course. (de írnék erről egy kis versikét, de sajna nincs időm.)
  Nem lett rideg és kemény tapintású? Mert az unokahúgomnak múltkor készített kisruha nekem nagyon sprőd érzetű lett. Ez kényelmes?

  Like

  1. vastagabb fonal, mint ránézésre gondolná az ember, pulóvernek tökéletes, és persze lenne hajlama a páncélosodásra, viszont nagyon sokan segít, és jó ideje bátran alkalmazom kábé minden fonalnál, hogy bőven az ajánlott tűméret fölé lövök: a hivatalosan javasolt 4-es tűhöz képest ez 6.5össel készült, és így van lazasága és esése

   Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s